Leksaker som uppmanar till rörelse och aktivitet

Barns aktivitetsnivå har varit ett omtalat ämne en rätt lång tid nu. Många föräldrar säger själv att deras barn rör på sig för lite på sin fritid. Att uppmana till mer aktivitet är inte alla gånger så enkelt. Men ett sätt att göra detta är att hitta en leksak eller liknande som har ett mer aktivt användningsområde. Här har vi samlat ett antal olika tips.

Cykel

Cykeln är för många det mest självklara ett barn kan använda för att kunna röra på sig utomhus. Som förälder kan man även föregå med gott exempel och ge sig ut på cykelturer som en familj. På så sätt ökar alla sin aktivitetsnivå något.

Studsmatta

En studsmatta är något som både yngre och äldre barn kan ha riktigt roligt med. Och det är lätt att göra av med en mängd energi studsades upp och ned. Se till att skaffa en ordentlig modell med säkerhetsnät runtomkring. Annars kommer någon förr eller senare ramla av mattan och riskera att göra sig illa ordentligt.

Sparkcykel

Sparkcykeln är kanske något många förknippar med riktigt unga barn som ännu inte lärt sig cykla på en vanlig cykel. Men faktum är att idag är sparkcykeln även ett riktigt populärt redskap för ungdomar också och används många gånger på liknande sätt som skateboarden.

Gungställning

En gungställning kanske inte är det som kräver mest energi att använda, men det tar fortfarande ut barnen i friska luften och ger dem lite rörelse. Det finns flera olika modeller av ställningar och somliga kommer även med gungor för de mindre. För att kunna gunga säkert är det dock bäst att förankra ställningen säkert och i något tungt som hjälper till att hålla den på plats.