Roligt att göra med barnen

Barn brukar knappast ha svårt att hitta något att göra själva, men det betyder inte att man ibland kan vilja göra något extra. Här kommer våra favorittips till roliga aktiviteter med barnen. barn som bakar pepparkaksbakning

Baka och laga mat

Att baka och laga mat är något extremt roligt så länge man inte är allt för rädd för att det blir lite stökigt. Barn brukar älskar att hjälpa till med att mäta, hälla i och blanda ingredienserna. De klarar oftast av betydligt mer än vad först kan tro så länge man är med vid sidan om och vägleder dem. Att göra detta vid tidig ålder är ett bra sätt att väcka intresse för matlaglig och en hälsosam diet.

Planera kalas

När barnets födelsedag börjar närma sig kan det vara hög tid att låta barnet vara med i förberedelserna. Födelsedagskalaset blir dessutom så mycket roligare bär barnet själv har fått bestämma mycket hur det skall vara och dessutom hjälpa till i förberedelserna. Beroende på barnets ålder och förmåga kan det variera mellan att vara så enkelt som att välja ett tema till att faktiskt själv vara med och bestämma vilka dekorationer som skall användas och vad för vika som skall serveras.