För dig som ska bygga altan i sommar

Under de senaste åren har hemmabyggda altaner fullständigt exploderat i Sverige. Sedan coronapandemin slog till och de flesta spenderade sina sommarsemestrar i Sverige har uppgraderingar på hus och sommarstugor blivit allt vanligare.

Även priserna på virke har gått upp ganska mycket sedan dess. Det kan vara en god idé att faktiskt åka runt och jämföra priser innan du börjar med ditt bygge.

Gör det på rätt sätt

När du ska bygga en altan är det viktigt att du gör det på rätt sätt. Många försöker nämligen fuska lite för att spara in på kostnaderna. Oavsett vad för altan du ska bygga är det alltid rekommenderat att du gjuter plintar till basen. Konstruktionen blir stadigare och kommer hålla under en längre tid. Det är extra viktigt nu när klimatet och vädret är så pass mycket mer extremt än tidigare.

Snygga räcken på nätet

När altanen är färdig kan du piffa till den med ett snyggt räcke. Det finns en mängd olika varianter och utföranden. På nätet finns det företag som specialiserar sig på räcken. Du kan hitta något här som passar din smak.

När du beställer på nätet kommer du alltid att få varor till ett bättre pris än om du köper från en fysisk butik.