Skaffa familj

shutterstock_326891327Det är en sak att prata om att skaffa familj med sin partner, men när man ska försöka komma till skott är det bra att planera både det ena och det andra.

Biologiska klockan tickar

Idag är det fler och fler som känner att det ställs höga krav på ens liv och att man inte tycker att det finns ett bra tillfälle att skaffa familj, det finns alltid något som gör detta opassande. Men faktum är att det kanske inte kommer att finnas ett ”perfekt” tillfälle, och jagar man det kan det en dag vara för sent. Sverige har haft en ganska långvarig trend med färre barnafödslar, i en artikel från 2006 sades det att 70-talisterna är de första som får under två barn per kvinna.

Börja med högsta möjliga chans

När man väl bestämmer sig för att börja försöka bli gravid är det bra om man skaffar produkter som kan hjälpa detta på traven. Det är viktigt att vara hälsosam och frisk, det ökar chanserna att bli befruktad, men man bör även skaffa saker som ägglossningstest, som hjälper en att identifiera ens mest fertila dagar. I samråd med läkare kan man även se om man skulle behöva några kosttillskott för att höja nivån av vissa ämnen i kroppen som underlättar att bli gravid.

Hålla sig aktiv under graviditeten

Genom att hålla ens egen hälsa så god som möjligt hjälper man både sig själv och sitt barn. Allt fler har börjat inse fördelen av att träna och äta rätt under graviditeten, detta hjälper en inte bara under själva graviditeten, det kan även underlätta förlossningen. Ett träningsprogram kommer att behöva justeras under de olika stegen i graviditeten, då vissa moment blir svårare att utföra och kan göra mer skada än nytta.