När du misstänker att din tonåring missbrukar

Tonårstiden är en period som föräldrar ofta ser på med blandade känslor. Efter många års slit med att få vardagen att gå ihop med jobb, hämtningar på förskola, vaknätter med mera är det skönt att få tid över när barnen blir mer självgående och har sina egna liv. Men det kan också vara förenat med andra typer av utmaningar som oro för skolgången, tonåringens umgänge och inte minst eventuell användning av alkohol och droger. Tyvärr är droger lättillgängliga idag och de flesta ungdomar vet vart de ska vända sig om de är intresserade av dem. Så hur ska en förälder som misstänker att tonåringen använder sig av cannabis eller någon annan drog gå tillväga?

Sök kompetent hjälp i din kommun

För det första behöver du som förälder stöd och hjälp. I alla kommuner finns det hjälp att få för familjer som drabbats av problem. Det andra minst lika viktiga är dialogen med din ungdom.

Smidiga drogtester för hemmabruk

Det är förstås viktigt att sätta gränser och vilken strategi du än väljer kommer ditt barn regelbundet behöva visa att hen verkligen är drogfri. Numera finns det smidiga, pålitliga hemtester att köpa på nätet med ett resultat på ungefär 5 minuter, vilket är en jättebra lösning för oroliga föräldrar.