För dig med akvarium

Akvarier kan både vara en rolig hobby att dela med andra, och dessutom utgöra en spännande del av din inredning. Oavsett om du precis skaffat ditt första akvarium eller om du är en erfaren expert är rätt skötsel livsviktigt för dina fiskar.

Att ha mycket växter i ditt akvarium ser inte bara bra ut, utan har också flera positiva effekter. Det förbättrar till exempel vattenkvaliteten, och skapar gömställen för dina fiskar. Fiskarna uppskattar också andra typer av gömställen. Du kan hitta färdiga att köpa eller utnyttja din kreativitet.

Ta god hand om dina fiskar

När man valt ut sina fiskar och sin inredning är det viktigt att inte glömma det praktiska. Filtrering är mycket viktigt, och det finns många olika filter, cirkulationspumpar, etcetera att välja bland. Rätt belysning, samt var du väljer att placera akvariet, är också bra att ha i åtanke. Rengöring är livsviktig, och som tur är finns goda tips på nätet.

Det finns många olika typer av foder för akvariefisk, och fiskar uppskattar också en varierad kost. Köp ditt fiskfoder online om du vill göra det lätt för dig själv. Var bara försiktig så att du inte ger fiskarna för mycket mat på en gång, och ge dem tid att vänja sig vid den nya kosten när du byter foder.