Fixa själv till barnkalaset

pinata party _106068485Som småbarnsförälder lever man ofta på en budget. Med en förälder hemma sinar inkomsterna ganska fort och man måste göra mer medvetna val när man handlar. Sedan blir det dags att fira barnets födelsedag och man vill bjuda in till kalas. Här är våra knep för att dra ned på kostnaderna utan att dra ned på allt skoj!

Knytkalas

Du behöver inte hålla i kalaset själv. Kontakta andra föräldrar eller skriv med i inbjuden att du planerar att hålla ett knytkalas för barnen. Alla som kommer till kalaset får en sak som de ska ta med sig. Och det behöver inte vara mat. En familj kan ta med sig plastmuggar medan en annan ska ta med en kaksort. På så vis behöver man inte lägga ut pengar själv på dessa saker.

Underhållning

Ett barnkalas vore inte ett kalas utan någon form av underhållning! En fiskedamm är lätt fixat, allt du behöver är några pinnar med tråd och klädnypor, samt hänga upp ett lakan. Kanske barnen vill måla lakanet först och skapa en vacker undervattensscen?Alternativt kan man fixa sin egen piñata med lite tidningspapper och ballonger eller hönsnät. Fyllningen kan man hitta på nätet till billiga priser: man behöver inte fylla en piñata med godis, man kan lika gärna köpa en påse med leksaksdinosaurier eller snurror.

Dekoration

Med en hög papper, några pennor, lite tejp och barnsäkra saxar kan man åstadkomma mycket! Även om man själv tycker att köpa dekorationer är finare, tycker nog barnet det är roligare att skapa sina egna girlanger och konfetti än att köpa det i affären. Har man lite äldre barn kan man göra lite mer avancerat pyssel och vika stjärnor eller blommor som man hänger upp som girlanger.