Ekologiska barnkläder

Det finns förmodligen inget i världen du värdesätter högre än dina egna barn. Därför kommer det som en chock för många föräldrar när de inser hur mycket kemikalier som faktiskt finns i barnkläder och hur känslig ett ungt barns hud är. Ekologiska och organiska barnkläder är produkter som tar hänsyn till miljö, hälsa men även arbetsvillkor för de anställda som ofta har närkontakt med ohälsosamma kemikalier och bekämpningsmedel.Att köpa vanliga barnkläder och tvätta dem är ingen garanti för att de farliga kemikalierna försvinner. I en del oberoende undersökningar som har gjorts har man konstaterat att det kan krävas mer än ett dussin tvättar innan de skadliga ämnena är borta. Med handen på hjärtat är det väldigt få av oss som tvättar nya klädesplagg tillräckligt många gånger innan första användningen.

Därför ska du överväga ekologiskt!

  • Ekologiska barnkläder är oftast gjort av ekologiskt bomull som håller upp till 5 gånger längre än konventionella bomullsprodukter.
  • Du minskar användningen av bekämpningsmedel vilket oftast är bättre för miljön
  • Du minskar föroreningen av vattenkällor.
  • Ekologisk bomull är bättre och hälsosammare för små barn som har ett mindre skydd i huden mot bakterier och kemikalier än vuxna.
  • Ekologisk bomull känns bättre mot huden.

Ett billigare alternativ

Om du inte känner att du har råd att ge dina barn ekologiska barnkläder så du överväga att köpa begagnade barnkläder. Att köpa begagnade barnkläder är både billigare och du minskar belastningen på miljön genom att återvinna dem. Dessutom har begagnade barnkläder ofta tvättats ett antal gånger och mycket av de skadliga resterna från tillverkningen har försvunnit.Vi har i vårt moderna samhälle en rad olika sjukdomar som till exempel allergier, cancer och koncentrationsstörningar som vi inte alltid vet hur de uppstår. Många misstänker att olika onaturliga ämnen som används i mat, kläder, plastprodukter o.s.v. kan ha långsiktiga effekter på vår kropp och hälsa. För att vara på den säkra sidan när det kommer till barn är det ett steg i rätt riktning att välja ekologiska barnkläder till dem.