Den perfekta kalastårtan

shutterstock_226255123Vilket födelsedagskalas blir komplett utan den perfekta tårtan för tillfället? Det finns många valmöjligheter och olika typer av tårtor att välja mellan för att fira barnens födelsedagar.Välj mellan gräddtårta, chokladtårta, en klassisk prinsesstårta eller varför inte en tårta dekorerad med oblat, som gör det möjligt att få ett motiv eller en bild som just födelsedagsbarnet gillar. Det viktigaste är att du väljer en tårta som födelsedagsbarnet tycker om. Om du har ett kalas med någon typ av tema, så är det alltid uppskattat om tårtan passar in i detta tema.

Klassisk gräddtårta

En klassisk gräddtårta gillar de flesta, och är ganska enkel att göra själv. Tårtan kan sedan dekoreras hur du vill, här är det bara fantasin som sätter gränserna. För en klassisk gräddtårta behöver du:Tårtbotten-4 ägg-2 dl strösocker-1 dl vetemjöl-1 dl potatismjöl-1 tsk bakpulverFyllning (vaniljkräm och mosade bär)-1 ½ dl mjölk-3 ½ dl vispgrädde-2 äggulor-1 msk strösocker-1 msk potatismjöl-4 gelatinblad-2 tsk vaniljsocker-3 dl bär, mosadeGarnera med ca 3 dl vispad grädde och färska bär eller frukter eller något annat som du tycker är gott. Du kan även förenkla processen genom att köpa färdiga tårtbottnar och istället välja färdig vaniljkräm och sylt till fyllningen.

Alternativ till tårta

En del barn gillar helt enkelt inte tårta. Då kanske en pannkakstårta dekorerad med sylt och grädde kan vara ett alternativ. Du kan också göra egen glasstårta eller köpa en färdig och dekorera fint med bär och choklad. Eller bara göra roliga cupcakes med olika smaker så alla gäster kan välja det de mest tycker om.