Dags för nya glasögon

Oavsett om du är närsynt eller långsynt så finns det flertalet alternativ för dig. Det är inte alltid lätt när det är dags att välja ut nya glasögon då det finns flera saker att ha med beräkningen.

Till exempel bågar, färg och vilken typ av glas. Dessutom tillverkas bågar av märken i olika prisklasser. I den här artikeln får du några tips på hur du kan tänka för att hitta rätt glasögon för dig.

Så hittar du rätt

Det finns flera saker som är bra att tänka på vid valet av nya glasögon. Till att börja med behöver du veta vilket synfel du har. När du besöker en optiker får du ett recept som beskriver ditt synfel samt hur många grader.

Förutom att du behöver anpassa glasögonen efter ditt synfel kan du välja fritt efter din personliga smak. Det finns bågar i alla färger och former. På internet kan du läsa mer om vilka glasögon som gör sig snyggast på den ansiktsform du har.

Online eller i butik

Många köper sina glasögon hos optikern. Men om du har ditt recept kan du köpa dina nya glasögon i vilken butik som helst. Ett tips är att titta på utbudet online som är betydligt större än i fysiska butiker.